Juustonjuoksute

Kotijuuston tekoon!


Meijerin Juustonjuoksete

• Kotijuuston tekoon
• RentMucor Miehei entsyymiä
• suolapitoisuus 15%
• säilytys viileässä  hyvin suljettuna
• pakkauskoot 500 ml pullo jateolliseen tuotantoon 20 litran kanisteri

Kotijuuston valmistus:
Maito lämmitetään noin 35 asteeseen. Juoksutetta lisätään 5 ml yhteen litraan maitoa. Annetaan seistä lämpimässä noin puoli tuntia. Hera alkaa erottua juustomassasta. Massa leikataan pinnasta veitsellä ja annetaan saostua vielä noin puoli tuntia. Juusto kerätään siivilä/harsokankaalla vuorattuun muottiin ja painellaan. Maustetaan suolalla - valmis nautittavaksi seuraavana päivänä. Säilytetään viileässä.
Pohjalaisen Leipäjuuston saat levittämällä juustomassan uunivuokaan tai -pellille ja ruskettamalla sen pinnan uunissa täydellä teholla - muutama minuutti riittää. Maustetaan suolalla.  Säilytetään viileässä.
Lisätietoa juuston valmistuksesta löytyy ruokatieto.fi