Lietepumput

Lietepumput

Jos liete ei liiku kunnolla, pumppu voi olla liian pieni tai se ei sovellu navetan muuhun lietteenkäsittelyjärjestelmään. Pumpun tehtävänä on pumpata liete kuilusta lietesäiliöön tai separaattorille, josta liete jatkojalostetaan lannoitteeksi tai kuivikkeeksi. Liete ohjataan haluttuun suuntaan putkiston avulla.

Valikoimiimme kuuluvat LJM-pumput, jotka ovat erittäin luotettavia, sillä LJM on valmistanut pumppuja yli 50 vuotta. Pumput ovat tavallisesti sähköpumppuja ja niiden teho on 3 kW – 18 kW. Valikoimassamme on laaja valikoima uppopumppuja.
Lietec© -ratkaisulla koko lietejärjestelmä voidaan automatisoida, jolloin myös pumppaaminen tapahtuu automaattisesti.

Millainen pumppu sopii juuri meille?

Valitsemme sopivan pumpun navetan lietteenkäsittelyjärjestelmään sopivaksi. Pumpun valintaan vaikuttavat muun muassa pumppausmatka, pumppauskorkeus, putkiston halkaisija ja lietteen kuiva-ainepitoisuus. Sen lisäksi valintaan vaikuttaa myös se, onko kyseessä lihakarjanavetta, lypsylehmäkarja vai sikala. Mitä jäykempää liete on ja mitä pidempi pumppausmatka on, sen isompi pumppu tarvitaan. Meiltä löytyy ratkaisu myös erityisen haastaviin lietteisiin sekä pitkiin pumppausmatkoihin.

Ota yhteyttä