uutuudet ja Kampanjatuotteet

ADEmix lisää vitamiinit ja hivenaineet suoraan vesilinjaan

Vitamiinien ja hivenaineiden saanti tuotantoeläimillä on tärkeä osa kannattavaa tuotantoa. Seleeni ja E-vitamiini tutkitusti nostavan veren valkosolujen aktiivisuutta ja tukevat vastustuskykyä. A- ja D-vitamiinia tarvitaan lehmien ja hiehojen hedelmällisyyteen ja E-vitamiini tukee lehmien utareterveyttä. E-vitamiinin ja seleenin puutos aiheuttaa jälkeisten kiinnijäämistä ja syntyvien vasikoiden voimattomuutta.

Yleisesti nämä huolehditaan aperehustuksen yhteydessä. Varsinkin emolehmillä aperehustuksen koneketju ei välttämättä ole mahdollista.

Vaihtoehtoisesti voidaan toteuttaa vitamiinien ja hivenaineiden jako suoraan vesilinjaan. Tätä varten olemme yhdessä tuottajien kanssa suunnitelleet helposti käyttöönotettavan menetelmän.

  1. Vesimittarilla todetaan karjan kuluttama vesimäärä/vrk
  2. Valitut vitamiinit ja hivenaineet annostellaan ohjeidensa mukaisesti nesteenä sekoitusastiaan
  3. Saatu seos lisätään suoraan juomavesilinjaan AquaBlend -ejektorilla
  4. Sekoitussuhteet on helposti laskettavissa liitteenä olevalla taulukolla

Seosta ei voi suositella tehtäväksi koko päivän annosta kerralla. Lajittuminen voidaan estää tekemällä useita annoksia päivässä. Tähän tarkoitukseen on kehitetty ADEmix- laimennin. ADEmix sekoittaa tarvittavan määrän annoksia päivässä automaattisesti. Vuodenaikoihin liittyvät vaihtelut on helposti huomioitavissa laitteen ohjelmilla.

Esimerkkilaskelma 100 emolehmälle. Veden kulutusmittauksella on selvitetty, että emolehmä juo 50 litraa vettä päivässä. Kesällä tämä määrä kaksinkertaistuu.

Sekoitinastiaan tehdään laimennettu seos 20 litraa.

  • Lisätään 1 dl seleeniä = 2 % liuos
  • Seleeniä annostellaan 0,01% juomaveteen
  • Kuutioon vettä annostellaan 0,1 litraa
  • Lisätään 2 dl ADE -vitamiinia = 2 %
  • AquaBlend ejektori sekoittaa 2% suhteella
  • Laimennettu seos 20 litraa ejektoidaan 1000 litraan vettä

ADEmix vapauttaa työaikaa muihin tehtäviin – se tekee seoksen automaattisesti.

Liitteenä Excel taulukko jolla määritellään ADEmixin ohjelma-ajat. ADEmix annostelee lisäaineet suoraan 60 tai  200 litran astioista. Periaatekuva liitteenä.

Esitteet

Pyydä tarjous