Antipen liuos 10 ml

Antipen on entsyymivalmiste, joka hajottaa antibioottijäämät maidosta beetalaktaamihoidon ja sitä seuraavan varoajan aikana. Penisilliini on beetalaktaamiantibiootti. Valtaosa lypsylehmien antibioottihoidoista Suomessa on penisilliinihoitoja.

Antibiootteja sisältävää maitoa ei ole viisasta juottaa vasikoille. Maidon antibiootit voivat lisätä riskiä antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien kehittymiselle. Antibiootit voivat myös häiritä vasikan ruoansulatuskanavan normaalin bakteerikannan muodostumista.

Antibioottihoidon aikana erilleen lypsetty maito on käytännössä päätynyt viemäriin. Varoaikamaito, joka on lypsetty vähintään vuorokausi viimeisen lääkityskerran jälkeen, on yleensä juotettu vasikoille.

Varsinkaan pienemmät jätevedenpuhdistamot eivät pysty poistamaan jätevedestä antibioottijäämiä. Vesistöihin päätyessään antibiootit voivat aiheuttaa vastustuskykyisten bakteerikantojen muodostumista ympäristössä.

Antipenillä käsitelty maito ei aiheuta penisilliinille vastustuskykyisten bakteerikantojen muodostumista ympäristössä tai eläimessä, jolle maito juotetaan, eikä häiritse vasikan ruoansulatuskanavan normaalin bakteerikannan muodostumista.

  • 1 tippa sekoitetaan 2l maitoa
  • 1 pll (10ml) 400l maitoa

 

Myyntierä 1 kpl

Säilytettävä viileässä.

Tuotenumero:  19040050

Pyydä tarjous