Finnlacto Artikkelit

Finnlacto on täysin kotimainen yritys – myös iso osa tuotteista valmistetaan Suomessa

Finnlacto Oy on kotimainen yritys, jonka toimipaikka on Seinäjoella. Yritys onkin oleellinen osa suomalaisen ruoantuotannon ketjua. Toimitusjohtaja Pasi Niemen mukaan Finnlacton kotimaisuus näkyy asiakkaille ennen kaikkea siten, että yrityksellä on kasvot.

– Emme ole iso yhtiö tuolla jossakin, vaan Finnlacto näyttäytyy asiakkaille markkinapäivillä, näyttelyissä ja sosiaalisessa mediassa henkilöstön omilla kasvoilla. Meidät tavoittaa myös helposti puhelimella ja sähköpostilla, Niemi sanoo.

Niemen mukana asiakkaat ovat löytäneet Finnlacton hyvin. Yritys on kiitollinen kaikesta saamastaan palautteesta, sillä palautteen saaminen mahdollistaa tuotteiden kehittämisen.

Tuotekehitys suomalaisen maatalouden tarpeisiin

Kotimaisuus vaikuttaa siihen, että asiakkaat saavat palvelua suomeksi. Finnlactolla on valtava tietotaito myymistään tuotteista ja myyjät auttavat asiakkaita mielellään. Suomalaisuus vaikuttaa myös tuotekehitykseen.

– Esimerkiksi juottoautomaatti Vasikka-Master® lähti suomalaisten maatilayrittäjien ideoista. He halusivat suomalaiseen tuotantoon sopivan vasikanjuottolaitteen, ettei heidän tarvitse opetella saksalaista tapaa juottaa vasikoita.

Niemi sanookin, että jos alalla ei olisi kotimaisia toimijoita, tuotekehitys voisi olla hyvin erilaista. Todennäköisesti tuotekehitys suomalaisen maatalouden tarpeisiin loppuisi ja suomalaisten pitäisi tottua ulkolaisiin tapoihin.

Nopeat toimitusajat

Suomalaisuus takaa huoltovarmuuden kriisitilanteissa, sillä yrityksellä on isot varastot Suomessa. Jos maatiloilla on hätätilanteita, palvelu toimii nopeasti.

– Kun meijeri tilaa tukkutuotteita, tuotteet ovat perillä useimmiten seuraavana päivänä. Investointituotteet toimitetaan asiakkaalle parissa päivässä. Varsinkin rehunteon aikaan meille soitetaan lauantainakin, että nyt pitää saada äkkiä lisää aumamuovia. Kyllä me autamme silloinkin.

Kotimaiset tuotteet

Iso osa Finnlacton tuotteista kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Finnlacton tuotteista muun muassa RoboRed® ja RoboBlue® -pesuaineet, RBT- vedinhoitoainetuotesarjan RBT Chlorhex, Meijerin® nännikumit, letkut, linimentit ja vedinvoiteet sekä Remac® harjakoneet valmistetaan Suomessa. Finnlacto edustaa myös useita tunnettuja suomalaisia brändejä, kuten Sievin Jalkine Oy:tä.

– Olemme toimineet näiden suomalaisten valmistajien kanssa yrityksen alkuvaiheista lähtien. Osa tuotteista kuitenkin pitää tuoda ulkomailta, jos niitä ei ole taloudellisesti järkevä valmistaa Suomessa tai niitä ei ole yksinkertaisesti saa Suomesta. Meidän pitää tuntea asiakkaamme ja tietää, millaista laatua he haluavat ja mitä he ovat valmiita maksamaan tuotteista, tuotantotarvikkeiden myynnistä vastaava Tuomas Wilén kertoo.

Finnlacto Oy:n henkilöstöä Esa Mahlamäki (vas), Jukka Lähetkangas, Sirpa Lehtola, Pasi Niemi, Tuomas Wilén, Tero Savela