Finnlacto Artikkelit

RBT-vedinhoitoainesarjasta löytyy sopiva tuote jokaiselle tilalle

RBT-vedinhoitoainesarjasta löytyy sopiva tuote jokaiselle tilalle

Mistä löydän vedinhoitoaineet, jotka desinfioivat tai hoitavat vedintä? Miten osaan valita oikean tuotteen juuri meidän tilallemme?

Näihin kysymyksiin löytyy vastaus RBT-vedinhoitotuotesarjasta sekä Finnlacton asiantuntevasta palvelusta.

– RBT-vedinhoitoainesarjaan kuuluu neljä tuotetta, joissa on erilaiset vaikuttavat aineet. Tuotteet eroavat toisistaan joko desinfioivilta ominaisuuksiltaan tai hoitavilta aineiltaan. Sopiva vedinhoitoaine valitaan tilan tarpeen mukaan, Finnlacton tuotantotarvikkeiden myynnistä vastaava Tuomas Wilen kertoo.

RBT-tuotesarja on suunniteltu robottitiloille, mutta kaikkia tuotteita voidaan käyttää myös lypsyasemilla ja parsinavetoissa.

Vedinhoitoaine hoitaa ja desinfioi

Wilenin mukaan vedinhoitoaineella on kaksi tärkeää tehtävää: tuhota utareessa olevia viruksia ja bakteereja sekä hoitaa ihoa, jotta se kykenee vastustamaan utaretulehduksia aiheuttavien bakteerien tarttumista. Vedinhoitoaineilla on suuri merkitys maidon laadulle, sillä esimerkiksi kuivunut utare on oiva kasvupaikka bakteereille ja viruksille.

RBT-vedinhoitosarjan kaikki tuotteet sisältävät sekä desinfioivia että hoitavia aineita. RBT Gold sisältää maitohappoa ja salisyylihappoa. RBT 2500 on jodipohjainen. RBT Lactic sisältää maitohappoa ja RBT Clorhexin vaikuttava aine on klooriheksidiini.

Myyjät auttavat vedinhoitoaineiden valinnassa

Jos tilalla ei ole haasteita bakteerien ja virusten kanssa, kannattaa valita miedosti desinfioiva vedinhoitoaine, joka hoitaa utaretta. Jos taas bakteereja ja viruksia halutaan torjua, RBT Gold on tehokas yhdistelmä eri virus- ja bakteerikantoja vastaan. Siinä on myös korkea pitoisuus hoitavia ainesosia.

– RBT-tuotesarjasta löytyy vaihtoehto jokaiselle lypsytilalle. Meijerien ja Finnlacton myyjät auttavat mielellään oikeiden tuotteiden valinnassa. Myyjiltä saa neuvoa myös muihin utareterveyteen vaikuttaviin asioihin.

Tuotteet voi tilata meijeriltä maitoauton mukana. RBT-vedinhoitotuotteita saa myös vuosisopimuksella (linkki artikkeliin) edulliseen hintaan.

Tutkitusti toimivat tuotteet

RBT-tuotesarja on kehitetty yhteistyössä maidontuottajien, eläinlääkäreiden ja eurooppalaisen johtavan maatalouden kemikaalivalmistajan kanssa. Kaikki EU:n biosidilainsäädännön vaatimat rekisteröinnit on suoritettu ja hyväksytty. Rekisteröinneillä todistetaan, että aine toimii sille osoitetussa tarkoituksessa.

– Vedinhoitoaineen pitää olla tehokas tiettyjä bakteereja vastaan, mutta se ei saa olla myrkyllinen eläimelle, käyttäjälle ja ympäristölle. RBT-vedinhoitoaineet toimivat tutkitusti. Moni maatila onkin saanut korjattua ongelmatilanteita niiden avulla.

Vedinhoitoaineita on saatavilla 20 kilon, 60 kilon tai 200 kilon pakkauksina sekä tuhannen litran kontissa. Kysy lisää!

www.finnlacto.fi/tuote-osasto/roboblue-lypsyrobottiin/vedinhoitoaineet-roboblue-lypsyrobottiin/