Finnlacto Artikkelit

Uusi myyjämme Heikki Kiljala toimii investointituotteiden myyntitiimissä.

Heikki Kiljala osaa niin koneiden suunnittelun, valmistuksen kuin myynninkin

Finnlacton tuorein vahvistus on Heikki Kiljala, joka siirtyi Finnlactolle yrityskaupan myötä. Kiljala toimi aikaisemmin veljensä kanssa yrittäjänä Rekitec Oy:ssä, joka valmistaa laitteita nestemäisten materiaalien prosessointiin. Kun Finnlacto osti Rekitecin maataloustoiminnot, Kiljala siirtyi Finnlactolle tekniseksi myyjäksi.

Kiljala ja Finnlacto ovat toimineet yhteistyössä yli 10 vuoden ajan. Finnlacto on aikaisemmin myynyt Rekitecin tuotteita, joten Finnlacto on tullut Kiljalalle tutuiksi.

– Yhteistyömme on toiminut oikein hyvin ja kunnioitamme toisiamme molemmin puolin. Finnlacto myy kunnon tuotteita, yrityksellä on laaja tuotevalikoima ja työyhteisössä on hyvä yhteishenki. Siirtyminen Finnlacton palvelukseen on luonteva jatkumo yhteistyöllemme, Kiljala kertoo.

Kiljala on kotoisin maatilalta

Yrityskaupassa Finnlacto osti tuoteoikeudet Rekitecin maatalouspuolen tuotteisiin, kuten separointiratkaisujen ja potkurisekoittimien valmistamiseen. Kyseiset tuotteet ovat Kiljalan suunnittelemia. Kiljala on konesuunnittelun diplomi-insinööri ja työskennellyt aikaisemmin muun muassa Junkkarilla.

– Tässä työssä yhdistyvät molemmat mielenkiinnon kohteeni, tekniikka ja maatalous. Olen kotoisin maatilalta, joten osaan asettua asiakkaiden saappaisiin ja nähdä tilan tarpeet, sillä heidän ongelmat ovat tuttuja minullekin.

Kiljala onkin todellinen moniosaaja, sillä konesuunnittelun lisäksi hän osaa itse myös valmistaa ja huoltaa koneita. Tuotantoketjun tunteminen onkin avainasemassa, kun maatilalle mietitään sopivaa ratkaisua.

– Voisi sanoa, että hallitsen koko ketjun koneiden suunnittelusta ja metallitöistä aina lehmien lypsämiseen asti, Kiljala naurahtaa.

Entistä parempaa palvelua

Finnlactolla Kiljalan työnkuva on laaja. Hän toimii investointipuolen myyntitiimissä investointituotteiden myyjänä, mutta vastaa myös koneiden suunnittelusta, valmistuksesta ja tuotannosta. Kiljala tietää jo, mihin aikoo ensimmäisenä tarttua.

– Haluan kehittää lietteenkäsittelyn tuotteita. Aion suunnitella modulaarisia putkistolinjoja. Tämä tarkoittaa sitä, että lietteenkäsittelyputkia ei tarvitse jatkossa enää räätälöidä, sillä räätälöinti vie aikaa ja on kallista. Modulaariset linjastot olisivat kuin legopalikoita, joista voidaan koota asiakkaalle sopiva ratkaisu.

Kiljala on uransa aikana kehittänyt ratkaisuja sadoille maatiloille. Finnlacton asiakkaille rekrytointi tarkoittaa palvelutason paranemista, sillä nyt myyjiä on useampi, jolloin asiakaspalveluun jää enemmän aikaa.

– Tulevaisuudessa asiakas saa saman katon alta myös enemmän tuotteita. Emme myy vain yksittäisiä pumppuja, vaan asiakas saa kokonaisuuden aina ohjauskeskuksista lietelinjastoihin.

Heikki Kiljala, Finnlacto Oy